kanapki z chlebem

Przygotuj fantazyjne kanapki! Goście to pokochają! Kanapki z chlebem to pyszna, chrupiąca przekąska. Kanapki można zrobić ze wszystkim, będą świetnie wyglądać na świątecznym stole i zachwycą w dni powszednie. Oferowany makaron to pyszna opcja! Połączenie awokado, jajka i sera jest bardzo udane, satysfakcjonujące. Możesz doprawić majonezem domowej roboty lub zakupionym. Alternatywnie możesz użyć jogurtu, ale nie do picia. Idealny jest klasyczny jogurt grecki. Na to wspaniałe danie mogą sobie pozwolić wegetarianie.
MargotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 37 % 19 g
węglowodany 44 % 23 g
288 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

pieczywo do kanapek można użyć dowolnego, do smaku. Można je kupić w sklepie lub przygotować samodzielnie. Twardy ser należy również wybrać według własnego uznania. Oczywiście im lepszy produkt , tym smaczniejsze danie. Owoc awokado powinien być dojrzały, miękki. Jajko jest preferowane do użytku domowego, aby mieć pewność co do jakości. Jeśli chodzi o ubieranie makaronu, odpowiedni jest majonez lub jogurt. Koperek można wziąć świeży lub suszony, w zależności od tego, jak to możliwe.

mimo że w przepisie nie używa się chleba, kanapki są bardzo sycące i pożywne. Awokado dodaje świeżości, sera i jajka-wzbogaca przekąskę białkami. Same pieczywo jest bardzo przydatne, ponieważ są wykonane specjalnie dla zdrowej diety, nie zawierają drożdży.

1. Jajko gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie. Następnie obieramy ze skorupy, kroimy w małe kostki.

2. Moje awokado pod bieżącą wodą. Następnie obierz i pokrój miąższ w małe kostki.

3. Obierz ząbek czosnku, posiekaj połowę. Można go przepuścić przez prasę lub zetrzeć na drobnej tarce.

4. Włóż awokado, jajko i czosnek do miski. Doprawiamy składniki majonezem. Dodaj posiekany koperek, sól i pieprz do smaku.

5. Dokładnie wymieszaj. Makaron do kanapek jest gotowy!

6. Twardy ser kroimy w cienkie plasterki.

7. Połóż talerze sera na chlebach. Rozłóż powstałą ilość makaronu na serze i natychmiast podawaj przekąskę na stole.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieczywo żytnie - 360   kcal/100g

Podobne przepisy