skład / składniki
metoda gotowania
pieczywo do kanapek można użyć dowolnego, do smaku. Można je kupić w sklepie lub przygotować samodzielnie. Twardy ser należy również wybrać według własnego uznania. Oczywiście im lepszy produkt , tym smaczniejsze danie. Owoc awokado powinien być dojrzały, miękki. Jajko jest preferowane do użytku domowego, aby mieć pewność co do jakości. Jeśli chodzi o ubieranie makaronu, odpowiedni jest majonez lub jogurt. Koperek można wziąć świeży lub suszony, w zależności od tego, jak to możliwe.
mimo że w przepisie nie używa się chleba, kanapki są bardzo sycące i pożywne. Awokado dodaje świeżości, sera i jajka-wzbogaca przekąskę białkami. Same pieczywo jest bardzo przydatne, ponieważ są wykonane specjalnie dla zdrowej diety, nie zawierają drożdży.
1. Jajko gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie. Następnie obieramy ze skorupy, kroimy w małe kostki.
2. Moje awokado pod bieżącą wodą. Następnie obierz i pokrój miąższ w małe kostki.
3. Obierz ząbek czosnku, posiekaj połowę. Można go przepuścić przez prasę lub zetrzeć na drobnej tarce.
4. Włóż awokado, jajko i czosnek do miski. Doprawiamy składniki majonezem. Dodaj posiekany koperek, sól i pieprz do smaku.
5. Dokładnie wymieszaj. Makaron do kanapek jest gotowy!
6. Twardy ser kroimy w cienkie plasterki.
7. Połóż talerze sera na chlebach. Rozłóż powstałą ilość makaronu na serze i natychmiast podawaj przekąskę na stole.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieczywo żytnie - 360 kcal/100g