sos Keczupowy z grilla

pyszny sos do grilla. Moja rodzina je duże łyżki. Sos jest dobry z mięsem, rybą i tylko chlebem
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 71 % 20 g
125 kcal
IG: 85 / 0 / 15

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

posiekaj cebulę w krążki, koperek i pietruszkę, posiekaj, przygotuj czosnek.Zanurz cebulę w mieszance cukru, octu, oleju roślinnego i lekko zmiel rękami.Dodaj zioła,czarny mielony pieprz,posiekany czosnek i dwa opakowania keczupu do cebuli

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy