nadzienie do naleśników z jajkiem, twarogiem i ziołami

przyjemna różnorodność zawsze cieszy bliskich! Nadzienie z twarogu do naleśników może być zarówno słodkie, jak i pikantne, czasem najlepiej jedno, a czasem drugie. Ale zawsze jest pyszne!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

Zwykle do nadzienia weź słodki twaróg, jest to znane ze słodkich wypieków. Dziś proponuję zrobić nadzienie do naleśników z solonego twarogu z ziołami-bardzo pikantne, takie naleśniki można podawać jako danie główne lub jako przekąskę. Bardzo smaczne, uwierz mi!
1. Przygotuj produkty według listy.
2. Zetrzyj twaróg-lepiej wziąć miękki, tłusty twaróg, jeśli jest suchy, lepiej dodać trochę masła.
3. Drobno posiekaj umyte i odsączone warzywa koperkowe. pietruszki, cebuli.
4. Wymieszaj warzywa z twarogiem.
5. Dodaj jajko, sól do smaku.
6. Mieszaj nadzienie, aż będzie gładkie.
7. To wszystko-nadziewaj gotowe naleśniki, smaż je lekko na maśle lub piecz w piekarniku. Podawać ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy