nadzienie do naleśników z jajkiem, twarogiem i ziołami
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
Zwykle do nadzienia weź słodki twaróg, jest to znane ze słodkich wypieków. Dziś proponuję zrobić nadzienie do naleśników z solonego twarogu z ziołami-bardzo pikantne, takie naleśniki można podawać jako danie główne lub jako przekąskę. Bardzo smaczne, uwierz mi!
1. Przygotuj produkty według listy.
2. Zetrzyj twaróg-lepiej wziąć miękki, tłusty twaróg, jeśli jest suchy, lepiej dodać trochę masła.
3. Drobno posiekaj umyte i odsączone warzywa koperkowe. pietruszki, cebuli.
4. Wymieszaj warzywa z twarogiem.
5. Dodaj jajko, sól do smaku.
6. Mieszaj nadzienie, aż będzie gładkie.
7. To wszystko-nadziewaj gotowe naleśniki, smaż je lekko na maśle lub piecz w piekarniku. Podawać ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g