skład / składniki
metoda gotowania
1. Jeśli robisz przepis z innymi grzybami, takimi jak pieczarki, wszystko jest łatwiejsze. Ale robię z liniami. Linie-grzyby są bardzo brudne. Zbierają piasek, glinę, nasiona brzozy itp. W środku mogą znajdować się ślimaki i ktoś taki jak stonoga.
najpierw usuń nogi nożem. Grzyby myjemy 3 razy. Po raz pierwszy usuwamy duże śmieci - igły, liście, gałązki. Następnie myjemy piasek i małe plamki.
2.Linie wkładamy do dużego rondla i napełniamy zimną wodą. Na 1 kg grzybów nie mniej niż 3 litry wody. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć pokrywkę i gotować przez 15 minut. Część gruzu opadnie na dno, część wypłynie (Usuń łyżką).
wlej wszystko do zlewu i pod strumieniem zimnej wody spłucz każdy grzyb, oddzielając-otwierając go palcami. I robimy to z liniami trzy razy.
3. Gotuj marchewki
4. Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy na oleju roślinnym. Pokrój grzyby na talerze i smaż na złoty kolor. razem z cebulą
5. Pokrój paluszki krabowe w paski i smaż na oleju roślinnym.
6. Łączymy grzyby, cebulę, paluszki krabowe, dodajemy do nich gotowaną marchewkę startą na grubej tarce i drobno posiekany koperek, wszystko mieszamy, a następnie doprawiamy olejem dyniowym i ponownie mieszamy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Masło dyniowe - 896 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g