plastry mandarynki w czekoladzie
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
obrałem mandarynki, podzieliłem je na plasterki.
w łaźni wodnej stopiłem 2 tabliczki gorzkiej 75% czekolady.
zanurzyłem każdy plasterek w czekoladzie i położyłem na talerzu. Należy to zrobić szybko, ponieważ czekolada szybko twardnieje.
posyp cukrem pudrem!
następnie wstawiłem do lodówki na 15 minut, aby całkowicie zestalić. Wszystko zamarzło idealnie!
objadanie się!!!!!!!!!!!! A jakie piękno!!! A uczta jak dekoruje!
Wskazówka: czekolada radzę wziąć gorzki. Znajomi po mnie postanowili powtórzyć, ktoś wziął mleczną czekoladę. I nie zamarł, ku ich wielkiemu rozczarowaniu.
nie radzę dodawać mleka do czekolady, ponieważ również stwardnieje przez długi czas. A lodówka nie pomoże.
w łaźni wodnej stopiłem 2 tabliczki gorzkiej 75% czekolady.
zanurzyłem każdy plasterek w czekoladzie i położyłem na talerzu. Należy to zrobić szybko, ponieważ czekolada szybko twardnieje.
posyp cukrem pudrem!
następnie wstawiłem do lodówki na 15 minut, aby całkowicie zestalić. Wszystko zamarzło idealnie!
objadanie się!!!!!!!!!!!! A jakie piękno!!! A uczta jak dekoruje!
Wskazówka: czekolada radzę wziąć gorzki. Znajomi po mnie postanowili powtórzyć, ktoś wziął mleczną czekoladę. I nie zamarł, ku ich wielkiemu rozczarowaniu.
nie radzę dodawać mleka do czekolady, ponieważ również stwardnieje przez długi czas. A lodówka nie pomoże.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g