plastry mandarynki w czekoladzie

Słodycz pod szampanem! Na każdy świąteczny stół na każdą okazję! Zdjęcie zobaczyłem w Internecie w przeddzień Nowego Roku i & quot;zapaliłem się & quot; natychmiast ugotowałem. Nie dołączono żadnej recepty, zrobiłem to z natchnieniem. Brawo! Wszystko wyszło świetnie. Dla domowych nie było granic radości! Musiałem szybko ugotować jeszcze trzykrotną porcję.
bteAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 67 % 16 g
121 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
obrałem mandarynki, podzieliłem je na plasterki.

w łaźni wodnej stopiłem 2 tabliczki gorzkiej 75% czekolady.

zanurzyłem każdy plasterek w czekoladzie i położyłem na talerzu. Należy to zrobić szybko, ponieważ czekolada szybko twardnieje.

posyp cukrem pudrem!

następnie wstawiłem do lodówki na 15 minut, aby całkowicie zestalić. Wszystko zamarzło idealnie!

objadanie się!!!!!!!!!!!! A jakie piękno!!! A uczta jak dekoruje!

Wskazówka: czekolada radzę wziąć gorzki. Znajomi po mnie postanowili powtórzyć, ktoś wziął mleczną czekoladę. I nie zamarł, ku ich wielkiemu rozczarowaniu.

nie radzę dodawać mleka do czekolady, ponieważ również stwardnieje przez długi czas. A lodówka nie pomoże.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy