skład / składniki
metoda gotowania
pieczywo zbożowe można kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie. To bardzo zdrowe danie! Pieczywo przygotowuje się z różnymi dodatkami: suszoną marchewką, kapustą morską, kiełkującymi nasionami różnych zbóż. Zawartość różnych dodatków w pieczywie jest znacznie większa niż w zwykłym chlebie.
często słyszymy, że pieczywo jest bardzo niskokaloryczne, ale tak nie jest. Są niewiele gorsze kalorycznie od tradycyjnego chleba. Zmniejszoną liczbę kalorii uzyskuje się głównie dzięki temu, że pieczywo nie zawiera składników maślanych. Ponieważ ten produkt zawiera dużą ilość błonnika, jest bardzo przydatny do pracy przewodu pokarmowego i całego organizmu jako całości.
najzdrowsze pieczywo wykonane jest z grubej mąki, zawiera nasiona słonecznika, sezamu i lnu. Powinny być chrupiące, mieć przyjemny jednolity kolor.
pieczywo można jeść z pierwszym i drugim daniem, bardzo smaczne z sałatkami ze świeżych warzyw i grillowanymi warzywami. Chleb można również podawać jako przekąskę. W tym celu uzupełnia się je różnymi sosami, makaronami i innymi składnikami. Jedna z opcji przygotowania przekąski jest oferowana w tym przepisie.
1. Włóż ser twarogowy do miski.
2. Mój ogórek, pokroić w cienkie plasterki.
3. Moja pietruszka, suszona. Rozdrabniamy nożem arbitralnie.
4. Włóż pietruszkę do pojemnika z twarogiem, wymieszaj.
5. Sól do smaku, możesz pieprz do woli.
6. Rozłóż niewielką ilość masy serowej na chlebach, uzupełnij ogórkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Pieczywo żytnie - 360 kcal/100g