pożywne jajecznica z tuńczykiem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
rozpocznij poranek nie tylko smaczny, ale także zdrowy!
1.Filet z tuńczyka pokroić na małe kawałki, wymieszać z posiekanymi ziołami i doprawić kwaśną śmietaną. W razie potrzeby posolić.
2. Pokrój pomidory koktajlowe na połówki lub ćwiartki, oliwki na plasterki.
3. W porcjach do pieczenia (lub jednym wspólnym) ułóż warstwę tuńczyka, a następnie warstwę pomidorów. Na wierzch wlej jajka, sól i pieprz do smaku. Udekoruj oliwkami i piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 ° C. Gdy tylko białko "zastygnie", danie jest gotowe!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g