pożywne jajecznica z tuńczykiem

pożywne jajecznica z tuńczykiem to smaczny i zdrowy początek dnia!
PotapushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 11 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 5 % 1 g
115 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

rozpocznij poranek nie tylko smaczny, ale także zdrowy!

1.Filet z tuńczyka pokroić na małe kawałki, wymieszać z posiekanymi ziołami i doprawić kwaśną śmietaną. W razie potrzeby posolić.
2. Pokrój pomidory koktajlowe na połówki lub ćwiartki, oliwki na plasterki.
3. W porcjach do pieczenia (lub jednym wspólnym) ułóż warstwę tuńczyka, a następnie warstwę pomidorów. Na wierzch wlej jajka, sól i pieprz do smaku. Udekoruj oliwkami i piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 ° C. Gdy tylko białko "zastygnie", danie jest gotowe!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy