skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w półpierścienie i marynuj. Do marynaty potrzebujesz soli, cukru, octu i gorącej wody. Przenieś posiekaną cebulę do miski, dodaj wszystkie składniki i przykryj wodą, aby całkowicie przykryć cebulę. Pozwól wodzie ostygnąć przez 15-20 minut. Zetrzyj sery na drobnej tarce. Obierz jabłko i zetrzyj na drobnej tarce. Jajka ugotować na twardo, a także zetrzeć na drobnej tarce. Teraz, gdy wszystkie składniki są gotowe, uformujemy francuską sałatkę z
Krok 2:
2 warstwa-jabłko i siatka majonezu; 3 warstwy-jajka i siatka majonezu; 4 warstwa-nie musisz już nakładać majonezu na wierzch! Opcjonalnie możesz dodać warstwę surowej startej marchewki między jabłkiem a jajkami. Smacznego i dobrego nastroju!
uwielbiam tę sałatkę za przygotowanie jej łatwo, prosto i z najbardziej przystępnych cenowo produktów, które są zawsze pod ręką, a także bardzo zdrowe! Przygotowując wszystkie składniki, na przemian pocieram je na tarce, natychmiast do salaterki. Okazuje się szybki i bardzo smaczny.W razie potrzeby możesz dodać warstwę startej surowej marchwi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g