Sałatka Francuska ser topiony z majonezem i jajkiem

robię tę sałatkę w 15 minut.
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 24 % 7 g
185 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę w półpierścienie i marynuj. Do marynaty potrzebujesz soli, cukru, octu i gorącej wody. Przenieś posiekaną cebulę do miski, dodaj wszystkie składniki i przykryj wodą, aby całkowicie przykryć cebulę. Pozwól wodzie ostygnąć przez 15-20 minut. Zetrzyj sery na drobnej tarce. Obierz jabłko i zetrzyj na drobnej tarce. Jajka ugotować na twardo, a także zetrzeć na drobnej tarce. Teraz, gdy wszystkie składniki są gotowe, uformujemy francuską sałatkę z

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2 warstwa-jabłko i siatka majonezu; 3 warstwy-jajka i siatka majonezu; 4 warstwa-nie musisz już nakładać majonezu na wierzch! Opcjonalnie możesz dodać warstwę surowej startej marchewki między jabłkiem a jajkami. Smacznego i dobrego nastroju!

uwielbiam tę sałatkę za przygotowanie jej łatwo, prosto i z najbardziej przystępnych cenowo produktów, które są zawsze pod ręką, a także bardzo zdrowe! Przygotowując wszystkie składniki, na przemian pocieram je na tarce, natychmiast do salaterki. Okazuje się szybki i bardzo smaczny.W razie potrzeby możesz dodać warstwę startej surowej marchwi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy