tartaletki z pasztetem słodkie świnki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Połóż tartaletki na talerzu.
Krok 3:
Rozłóż pasztet w tartaletkach.
Krok 4:
Pokrój kiełbasę na 16 kółek. Z 8 kręgów zrób "prosiaczki", używając słomki koktajlowej. Pokrój kolejne 8 kółek na połówki-będą to & quot; uszy & quot;.
Krok 5:
Połóż & quot; uszy & quot; i & quot; prosiaczki & quot; na pasztet, imitując pyski prosiąt.
Krok 6:
Narysuj oczy świń majonezem.
Krok 7:
Zrób źrenice prosiąt z czarnego pieprzu.
Krok 8:
Smacznego! I Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Pasztet z wątróbki - 314 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g