sałatka rybna z wędzoną makrelą i marynowanymi ogórkami

Szybka w przygotowaniu przekąska z serii "goście na wyciągnięcie ręki"! Udany przepis na sałatkę rybną z konserw i świeżych produktów w pośpiechu, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 16 % 3 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować szybką przekąskę z wędzonej makreli z marynowanymi ogórkami, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój trzy kiszone ogórki na dowolne, ale niezbyt małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jedną główkę czerwonej cebuli sałatkowej na pół pierścienia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jedną obraną paprykę w dowolne, ale niezbyt małe kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obieramy jedną wędzoną makrelę, oddzielamy szkielet kostny i kroimy również na dowolne kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż wszystkie posiekane składniki do przygotowania sałatki w odpowiednim pojemniku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj jedną łyżkę gotowej musztardy do pojemnika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cztery łyżki majonezu do całkowitego pojemnika.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i pozwól ugotowanej sałatce parzyć przez około dwadzieścia minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Układamy przygotowaną i zaparzoną sałatkę na talerzach i odważnie traktujemy gości.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

sałatka rybna to przekąska. Sytuacja jest bardzo znajoma - na progu są nieoczekiwani, ale mili goście i trzeba ich szybko nakarmić, postawić na stole coś smacznego. Właściciele chwytają się za głowę i boleśnie zastanawiają się, co robić? Biec do najbliższego sklepu? Jeśli dostępna jest wędzona makrela i marynowane ogórki, problem został rozwiązany. W podstawowym przepisie na przekąskę możesz dodać coś innego do swojego gustu. Natychmiast przystępujemy do gotowania!
wędzona ryba jest pysznym i aromatycznym produktem, często podaje się ją na świąteczny stół, stosuje w codziennej diecie i przygotowuje z nią różne sałatki. W całej historii ludzie wędzili jedzenie. Początkowo robiono to jako środek konserwujący. Wędzenie ryb odbywa się zwykle ze względu na wyjątkowy smak i aromat, który nadaje sam proces. W procesie wędzenia ryba nabiera wyjątkowego smaku i aromatu, zmienia się jej konsystencja. Część składników odżywczych jest w nim zachowana, ale jej zawartość kalorii nieznacznie wzrasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy