Sałatka z owoców morza z grzankami morskimi

bardzo ciekawy, bogaty smak spodoba się nawet wybrednym. Dziś przygotujemy ciekawą sałatkę z owoców morza z krakersami & quot; Marine & quot;. Bardzo ciekawy i bogaty smak. Spodoba się nawet wybrednym!Łatwe i szybkie gotowanie!
dima-cookAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
26 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek pokrój naszą połowę cebuli na półpierścienie i namocz w occie rozcieńczonym wodą. Nie walcz z octem. Wystarczy łyżka skoncentrowanego octu na szklankę!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sałatę oczyszczamy z górnych (zwiędłych) arkuszy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 1 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidory na średnie kawałki, aby pomidory były soczyste w środku, a nie woda w sałatce!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasze morskie przysmaki wyglądają wspaniale. Dlaczego zawsze je biorę. Mamy je w oleju, więc wyciskamy trochę, chociaż sosów nie mamy w sałatce z oleju, więc miłośnicy oleju mogą nie wyciskać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sałatka jest przygotowywana partiami. Układamy na talerzu podłoże posiekanej sałatki i zaczynamy układać równomiernie nasze przygotowane produkty, nie zapomnij posolić każdej warstwy. Na koniec spryskaj sokiem z limonki. To będzie nasza stacja benzynowa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ostatnim krokiem (ściśle przed podaniem) jest ułożenie krakersów tak, jak nakazuje Twoja wyobraźnia. Bardzo smaczne będzie również posypać startym serem przed rozłożeniem krakersów. W takim przypadku musisz wziąć twardy i dojrzały ser, pójdzie parmezan.

na początek jak zwykle wybierzemy produkty do naszej pysznej, lekkiej sałatki morskiej. Wolę kupować warzywa na rynku - tam mają znacznie wyraźniejszy smak jako " z dzieciństwa ", a co najważniejsze są zawsze świeże i można targować się ze sprzedawcami o lepszą cenę;) lepiej jest wybierać owoce morza przede wszystkim ze względu na wygląd lub od sprawdzonych producentów, nie rozważaj zamkniętych głuchych puszek, jeśli to możliwe, ponieważ jakość nie jest w nich jasna. Pod tym względem zawsze ufam morzu księżycowemu, widać, że owoce morza są świeże i wybrane. Krakersy zwykle biorę z bagietki, ale wybieram według własnych preferencji. Staraj się wybierać je bez zbędnych aromatów, aby nie zakłócały smaku owoców morza i warzyw! Przepis jest niezwykle prosty, musisz wymieszać wszystkie składniki ze sobą i doprawić, świeżość i jakość wybranych produktów są odpowiedzialne za smak!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Małże smażone - 59   kcal/100g
  • Małże gotowane - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy