skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Moja Dynia, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3:
Ziemniaki kroimy również w kostkę.
Krok 4:
Marchewki można zetrzeć lub pokroić w drobną kostkę.
Krok 5:
Pokrój cebulę w średnią kostkę. Drobno posiekaj czosnek.
Krok 6:
Wlej olej roślinny do rozgrzanej patelni, a następnie opuść 50 gramów masła. Robimy to, aby masło się nie paliło.
Krok 7:
Na patelni najpierw włóż czosnek i smaż przez 30 sekund. Po wysłaniu cebuli smażyć do przezroczystości. Smażę wszystko na dużym ogniu.
Krok 8:
Marchewki wkładamy do rondla i smażymy 3 min.
Krok 9:
Włóż ziemniaki i smaż przez 3 minuty.
Krok 10:
Ostatni wyślij dynię na patelnię i smaż przez 5-7 minut. Następnie wlej wodę (bulion) 700 ml.i gotuj przez 20-25 minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 11:
Za pomocą blendera zanurzeniowego zamieniamy naszą zupę w puree.
Krok 12:
Za pomocą blendera zanurzeniowego zamieniamy naszą zupę w puree.
Krok 13:
Zupa jest gotowa. Wlej go na talerze i udekoruj pestkami dyni. Możesz spróbować i dobrze się bawić. Smacznego.
zupa dyniowa to zdrowe, bogate w witaminy danie.Okazuje się bardzo smaczny i piękny o bogatym smaku dyni i dobrze zaspokaja głód. Taka kremowa zupa może być spożywana na czczo, jeśli usuniesz kremowy i pstny olej ze składników i nie smaż produktów, ale natychmiast wyślij je do gotowania. Do jego przygotowania można użyć dowolnej odmiany dyni. W tym przepisie biorę odmianę "Butternut" lub, jak to się nazywa, gałkę muszkatołową. Ma delikatny aromat, słodki smak. Dzięki temu zupa jest trochę słodka. Dekoruję zupę pestkami dyni, ale możesz po prostu podać z ziołami lub pysznymi grzankami, ze śmietaną lub dodać delikatną śmietanę do zupy. Dynia praktycznie nie zawiera białka i tłuszczu. Jest bogaty w błonnik pokarmowy, który jest dobry dla układu trawiennego. Również witaminy A, E, C, beta-karoten, prekursor witaminy A. a dynia zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6, kwas foliowy, PP) od 3 do 8% dziennej wartości na 100 g produktu. Dynia jest bogata w mikro i makroelementy: potas, wapń, magnez, kobalt, miedź. Niewielka ilość zawiera fosfor, żelazo, jod, mangan, fluor, cynk.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g