Sałatka daikon marchew ogórek jabłko

Lekki, witaminowy i niezwykle zdrowy! Sałatka warzywna z białej rzodkiewki daikon jest idealna dla każdego, kto obserwuje sylwetkę i przestrzega zdrowej diety. W dni diety taka mieszanka idealnie wpasuje się w twoje menu. Jedz i schudnij!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 67 % 12 g
węglowodany 28 % 5 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zdrową i pyszną sałatkę z daikon, ogórka i jabłka? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Użyj słodko-kwaśnego jabłka, możesz wziąć dowolny olej według własnego gustu: oliwę, Słonecznik, Rzepak i tak dalej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj warzywa, jabłko i cytrynę. Z daikon i marchwi obierz skórkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj daikon na tarce do koreańskich sałatek. Możesz użyć zwykłej tarki z dużymi zębami. Wyślij rzodkiewkę do salaterki. Alternatywnie wszystkie składniki można pokroić ręcznie w bardzo cienkie paski, ale gotowanie zajmie trochę więcej czasu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następna jest kolejka marchewki, posiekaj ją podobnie do japońskiej rzodkiewki. Wyślij to samo do salaterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ogórek i lekko wyciśnij sok. Dodaj go do rzodkiewki i marchewki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj Jabłko, lekko wyciśnij sok i natychmiast skrop sokiem z cytryny. Dzięki temu jabłko nie ciemnieje i będzie wyglądać bardziej apetycznie w gotowej sałatce. Możesz wstępnie wyciąć skórkę z jabłka, jeśli chcesz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posolić sałatkę do smaku, polać olejem roślinnym i dodać zmielony pieprz. Posyp sałatkę warzywną drobno posiekanymi świeżymi ziołami. Wymieszaj, spróbuj, czy jest wystarczająco dużo soli i kwaśności, jeśli czegoś nie ma, Dodaj do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sałatka witaminowa jest gotowa! Możesz podać do stołu!

daikon jest bardzo przydatny. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych wzmacnia układ odpornościowy. Usuwa nadmiar płynu z organizmu, oczyszcza nerki z wątrobą & nbsp; i stymuluje pracę jelit.

podczas odchudzania korzenie białej japońskiej rzodkiewki są po prostu idealnym produktem! Rzodkiewki dodaje się do wszelkiego rodzaju sałatek warzywnych.& nbsp; młode warzywa korzeniowe można jeść samodzielnie, są pyszne ze śmietaną lub z oliwą z oliwek.

Sałatka z daikon, marchwi, ogórka i jabłka będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ziemniaczanych. Czasami podaję go do ryb.

w dni diety sałatka może zastąpić późny obiad.
musisz spróbować!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Daikon - 21   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy