Koreańska Sałatka z rzodkiewki daikon
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc weź rzodkiewkę i marchewkę, obierz je. Przygotuj z nich słomki - można to zrobić za pomocą specjalnej tarki, możesz użyć robota kuchennego lub możesz po prostu użyć zwykłego ostrego noża. Następnie dodaj trochę soli i odstaw na 30 minut.
w tym czasie warzywa dadzą sok, który należy ostrożnie spuścić – nie potrzebujemy go.
posiekaj czosnek i wlej go do pojemnika z rzodkiewką, dodaj cukier, ocet, czerwony i czarny pieprz, sezam, adinomoto, cebulę posiekaną na pół pierścienia i sos sojowy. Co więcej, nie można dodać dwóch ostatnich składników-to amator. Wszystko dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę lub więcej.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g