Koreańska Sałatka z rzodkiewki daikon

rzodkiewki świetnie nadają się do koreańskich przepisów. Spróbuj! Bardzo lubię pikantne koreańskie sałatki. Bardzo często gotuję takie jedzenie jak koreańska marchewka. Ale okazuje się, że możesz gotować nie tylko marchewki po koreańsku, ale także buraki i rzodkiewki. Ten ostatni ugotowałem po raz pierwszy nie dawno temu i nie żałowałem. Okazało się bardzo soczyste i smaczne. Do tego przepisu kulinarnego wziąłem letnią rzodkiewkę Loba - "kieł słonia", ponieważ jest bardziej soczysta niż odmiany zimowe i ma słodki smak. Ważnym momentem w przygotowaniu sałatki z rzodkiewki po koreańsku jest prawidłowe jej zaparzenie-godzinę lub dłużej. Będziesz także potrzebował adinomoto-1 szczypta, Narodowej przyprawy, która jest szeroko stosowana w kuchni koreańskiej
kleszczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
35 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

więc weź rzodkiewkę i marchewkę, obierz je. Przygotuj z nich słomki - można to zrobić za pomocą specjalnej tarki, możesz użyć robota kuchennego lub możesz po prostu użyć zwykłego ostrego noża. Następnie dodaj trochę soli i odstaw na 30 minut.
w tym czasie warzywa dadzą sok, który należy ostrożnie spuścić – nie potrzebujemy go.
posiekaj czosnek i wlej go do pojemnika z rzodkiewką, dodaj cukier, ocet, czerwony i czarny pieprz, sezam, adinomoto, cebulę posiekaną na pół pierścienia i sos sojowy. Co więcej, nie można dodać dwóch ostatnich składników-to amator. Wszystko dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę lub więcej.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal / 100g
  • Daikon - 21   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy