kapusta z papryką i jabłkami
skład / składniki
45
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw posiekaj kapustę.
Krok 3:
Następnie wszystkie inne warzywa należy umyć, obrać i posiekać
Krok 4:
Pokrój jabłka na małe, ale grube (0,5 cm) kawałki lub duże, ale cienkie.
Krok 5:
Teraz wymieszaj olej roślinny, ocet, dodaj sól i cukier.
Krok 6:
Połącz posiekaną kapustę, warzywa i pokrojone jabłka w pojemniku (lepiej połączyć warstwy, aby wygodniej było mieszać w przyszłości). Następnie zalej marynatą i delikatnie wymieszaj.
Krok 7:
Następnie rozłóż w puszkach. Nie ma potrzeby zwijania, wystarczy zamknąć plastikowymi pokrywkami. Sałatkę można spróbować dopiero po 3 dniach.
Krok 8:
Po trzech dniach sałatka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g