kapusta z papryką i jabłkami

Prosty i niedrogi przepis! Nawet leniwy może gotować! Chrupiąca kiszona kapusta jest ulubionym jedzeniem w wielu krajach słowiańskich, w tym w Rosji. Jak mówi mądrość ludowa, & quot; kapusta nie jest pusta, sama leci do ust & quot;! Można go umieścić w kapuśniaku, jako dodatek do czegoś i jako przekąskę pod wódką... Czy wiesz, że jeszcze Aleksander Wielki przewoził kiszoną kapustę w swoim wojskowym wagonie? I nie bez powodu: w końcu zawiera wiele witamin, w tym witaminę C, której niedobór jest szczególnie duży zimą. Więc nie wahaj się, ale ugotuj kapustę na zimę! Chcę zaoferować ciekawy przepis na sałatkę z kapusty na zimę. Do tego potrzebujemy kapusty, marchwi, cebuli, słodkiej papryki, jabłek.
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wszystkie inne warzywa należy umyć, obrać i posiekać

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jabłka na małe, ale grube (0,5 cm) kawałki lub duże, ale cienkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz wymieszaj olej roślinny, ocet, dodaj sól i cukier.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połącz posiekaną kapustę, warzywa i pokrojone jabłka w pojemniku (lepiej połączyć warstwy, aby wygodniej było mieszać w przyszłości). Następnie zalej marynatą i delikatnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie rozłóż w puszkach. Nie ma potrzeby zwijania, wystarczy zamknąć plastikowymi pokrywkami. Sałatkę można spróbować dopiero po 3 dniach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po trzech dniach sałatka jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy