skład / składniki
metoda gotowania
chcesz dotknąć Narodowego japońskiego jedzenia? Następnie radzę spróbować ugotować sałatkę z mięsa kraba, której przepis kulinarny przywiózł mój przyjaciel z Japonii. Ta niskokaloryczna sałatka jest przygotowywana szybko, więc możesz bezpiecznie zjeść śniadanie, a także zaskoczyć swoich gości na wakacjach.
mięso kraba dzielimy na małe kawałki. Drobno posiekaj pęczek zielonej cebuli. Pokrój połowę głowy cebuli w cienkie paski. Następnie na drobnej tarce wcieramy skórkę z jednej limonki i korzeń imbiru. Następnie musisz przygotować sos sałatkowy. Aby to zrobić, wymieszaj ser Philadelphia z sosem sojowym, musztardą i Wasabi, a następnie dodaj skórkę z limonki i startego imbiru. Kawałki mięsa kraba mieszamy z zieloną i cebulą, zalewamy dressingiem, mieszamy i układamy zjeżdżalnią na liściach zielonej sałaty. Sałatka z mięsa kraba po japońsku jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kraby w puszkach - 85 kcal/100g

