skład / składniki
metoda gotowania
zwracam uwagę na bardzo prosty przepis na sałatkę z łososiem. Co to jest łosoś, nawet dzieci prawdopodobnie wiedzą. To naprawdę Królewska ryba. Zawiera tak wiele przydatnych substancji i pierwiastków, że każdy produkt może zazdrościć. Nawet wszyscy lekarze i dietetycy zalecają jedzenie z łososia. Oczywiście ten produkt nie jest tani. Ale jeśli kupiłeś łososia, polecę ci ten przepis, aby w pełni wykorzystać wszystkie smaki tej ryby i zachować jej przydatność. Do tej sałatki odpowiedni jest gotowany lub smażony łosoś, ale należy go schłodzić do temperatury pokojowej.
najpierw wymieszaj drobno posiekany seler, posiekaną czerwoną cebulę, tłoczoną na zimno oliwę z oliwek, sok z cytryny i drobno posiekany koperek w osobnej misce.
wymieszaj wszystkie te składniki z łososiem i dodaj sól i czarny pieprz do smaku.
teraz przykryj miskę pokrywką lub talerzem i wyślij do lodówki na co najmniej pół godziny.
po tym czasie wyjmujemy sałatkę z lodówki, przenosimy do salaterki i pięknie serwujemy i dekorujemy według własnego gustu.
Sałatka z łososiem jest gotowa, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g

