skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż kapustę morską do rondla, zalej 1,5 litra zimnej wody i podpal. Doprowadzić do wrzenia.
2. Włóż obrany czosnek do rondla, gotuj przez 2-3 minuty, a następnie przecedź bulion przez drobne sito.
3. Odcedzony bulion wróć do ognia w czystym rondlu. Włóż do niego jedną trzecią krewetek (nieobranych), ponownie zagotuj.
4. Podczas gdy bulion się gotuje, przygotuj warzywa: pokrój młodą cukinię i daikon w plastry, marchewkę w średnie kostki , paprykę w pierścienie, cebulę w półpierścienie, por i imbir w plastry.
5. Włóż cukinię, daikon, marchewkę, jedną i drugą cebulę, imbir do gotowanego bulionu. Gotuj wszystko razem przez 8 minut.
6. Dodaj owoce morza do garnka: falangi kraba, Pozostałe krewetki, pierścienie kalmarów, nieobrane małże. Bulion należy ponownie zagotować.
7. Gdy bulion się zagotuje, włóż pastę hemultan (lub Miso), zmielony ostry pieprz. Dobrze wymieszaj, aby makaron całkowicie się rozdzielił.
8. Spróbuj zupy na soli - w razie potrzeby dodaj ją.
9. Makaron jest rozproszony-włóż halibuta i paprykę pokrojoną w duże kawałki na patelnię. Gotuj, aż halibut się ugotuje - dosłownie 3-5 minut na dużym ogniu. Ważne jest, aby kawałki ryby pozostały nienaruszone.
10. Wyjmij kawałki imbiru z zupy. Jeśli lubisz płonące jedzenie, możesz je zostawić.
zupa jest gotowa. Podawaj na stole z gotowanym ryżem i różnymi koreańskimi sałatkami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g