daikon na zimę
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
dokładnie umyj daikon i usuń górną warstwę cienkim, ostrym nożem. Pokrój w poprzek włókien na cienkie plasterki. Pokrój ostrą paprykę na małe kawałki. Pokrój skórkę z jednej cytryny w cienkie paski. Wymieszaj ocet z wodą, cukrem i solą.
daikon włożyć do wysterylizowanego słoika, posypać kawałkami pieprzu i skórką z cytryny. Wlać marynatę i szczelnie zamknąć. Daikon przygotowany w ten sposób można spożywać w ciągu jednego dnia. I możesz przechowywać w lodówce przez zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g