marynowany daikon
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę.
wodę, ocet, cukier i przyprawy, w tym kurkumę, należy połączyć, zagotować i ostudzić.
opłucz daikon, odetnij skórę i pokrój miąższ na cienkie plasterki.
wymieszaj pokruszony daikon z solą. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki (możesz zrobić marynowany daikon bez czosnku).
włóż do czystego pojemnika i zalej schłodzoną marynatą.
dzień lub dwa pozostaw daikon w marynacie w zimnym miejscu.
podawaj schłodzone, usuwając marynatę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g