marynowane mięso sojowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
podczas gdy mięso sojowe gotuje się przez 15 minut, zrób marynatę:
- podgrzej wodę z cukrem do wrzenia;
- po ugotowaniu dodaj paprykę-czerwoną i czarną, przyprawy, wymieszaj;
- następnie dodaj ocet, olej i pozwól mu się zagotować;
- W międzyczasie zetrzyj czosnek z sosem sojowym i dodaj do marynaty po ugotowaniu.
ugotowane mięso sojowe zalać gotową marynatą, umieścić pod lekkim uciskiem, aby mięso się nie unosiło. Po schłodzeniu włóż do lodówki na jeden dzień.
gotowe marynowane mięso sojowe nadaje się zarówno do sałatek, jak i jako przekąska.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g