marynowane mięso sojowe

świetna alternatywa dla mięsa! Przygotuj pyszną przekąskę! Jeśli z jakiegoś powodu nie jesz produktów pochodzenia zwierzęcego, mięso sojowe jest doskonałą opcją zarówno pod względem smaku, jak i zawartości składników odżywczych. A marynowane mięso sojowe to wspaniały przepis, który ostatnio natknąłem się na sieć. Powstała przekąska została doceniona nawet przez krewnych-mięsożerców. Bardzo smaczne!
GildaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 16 g
tłuszcze 27 % 15 g
węglowodany 44 % 24 g
273 kcal
IG: 58 / 0 / 42

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 30 min

podczas gdy mięso sojowe gotuje się przez 15 minut, zrób marynatę:

- podgrzej wodę z cukrem do wrzenia;
- po ugotowaniu dodaj paprykę-czerwoną i czarną, przyprawy, wymieszaj;
- następnie dodaj ocet, olej i pozwól mu się zagotować;
- W międzyczasie zetrzyj czosnek z sosem sojowym i dodaj do marynaty po ugotowaniu.

ugotowane mięso sojowe zalać gotową marynatą, umieścić pod lekkim uciskiem, aby mięso się nie unosiło. Po schłodzeniu włóż do lodówki na jeden dzień.

gotowe marynowane mięso sojowe nadaje się zarówno do sałatek, jak i jako przekąska.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy