chili marynowane na zimę

dzięki przepisowi ostre chili jest gotowe do nadania smaku nawet zimą. Łatwość przygotowania Świetny sposób na przygotowanie papryki chili na zimę. Przygotowana w ten sposób papryczka chili może być stosowana jako pikantna przyprawa do niektórych potraw.
danelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
19 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 10 d

istnieje kilka przepisów na przygotowanie papryki chili na zimę. Wybrałem dla siebie tę metodę gotowania, ponieważ jest niezwykle prosta i nie zajmuje dużo czasu na przygotowanie.
wszystkie składniki podaje się na trzylitrowy słoik.
paprykę należy dokładnie spłukać i odciąć ogony.
w suchych, czystych słoikach wkładamy chili, koperek, liść chrzanu, czosnek.
osobno przygotuj marynatę z mieszanki soli i cukru w wodzie.
gdy marynata się zagotuje, wlej do niej słoiki, przykryj pokrywkami i pozostaw na piętnaście minut.
następnie spuść wodę ze słoika z powrotem do garnka i gotuj przez pięć minut. Następnie dodaj esencję octu i wlej powstałą mieszaninę do naszego słoika.
gotowe słoiki należy natychmiast zwinąć na pokrywkach.
przechowuj powstałe półfabrykaty papryki chili na zimę w chłodnym miejscu.
jeśli opcja przygotowania trzylitrowego słoika nie jest dla ciebie odpowiednia, możesz podzielić niezbędne składniki na części zgodnie z objętością i liczbą słoików.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy