skład / składniki
metoda gotowania
najpierw pokrój kapustę. Radzę pokroić w kwadraty o wymiarach 3x3 cm marchewki można zetrzeć na tarce przeznaczonej do marchwi koreańskiej.
następnie wymieszaj marchewki z kapustą, zalej wrzącą wodą, która sprawi, że kapusta będzie bardziej miękka. Przykryj pokrywką, pozostaw na 30 minut.
aby nie tracić czasu, musisz zrobić masło. Aby to zrobić, podgrzej olej roślinny, a następnie dodaj tam kurkumę. Ale polecam upewnić się, że olej nie jest gorący, ponieważ kurkuma może się spalić.
teraz spuść wodę z kapusty, reżim i dodaj słodką paprykę. Wlej również ugotowany olej, włóż ostrą paprykę, posiekany czosnek, niezbędne przyprawy. I dobrze wymieszaj.
następnie musisz zrobić marynatę. Ale zagotuj wodę przed gotowaniem oleju. Zagotuj więc wodę, dodaj cukier, sól, a także liść laurowy, czarny pieprz. Następnie wlej ocet, ponownie zagotuj, Usuń.
następnie wlej wszystkie warzywa wrzącą marynatą (lepiej wlać do poziomu kapusty). Przykryj pokrywką, pozostaw do ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki. Po chwili możesz podać na stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g