kapusta marynowana z kurkumą

na pewno jeszcze tego nie próbowałeś? I na próżno!Szybko biegnij do pieca i gotuj! Smacznie. Nazwałbym to danie uniwersalnym, ponieważ może być używane jako przystawka lub przystawka. I jest podawany w dowolnej formie! Chcesz uzyskać ciekawe emocje z jedzenia? Następnie ugotuj kapustę, korzystając z tego przepisu. Uwierz mi, kapusta z kurkumą mile cię zaskoczy!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
62 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min


najpierw pokrój kapustę. Radzę pokroić w kwadraty o wymiarach 3x3 cm marchewki można zetrzeć na tarce przeznaczonej do marchwi koreańskiej.
następnie wymieszaj marchewki z kapustą, zalej wrzącą wodą, która sprawi, że kapusta będzie bardziej miękka. Przykryj pokrywką, pozostaw na 30 minut.
aby nie tracić czasu, musisz zrobić masło. Aby to zrobić, podgrzej olej roślinny, a następnie dodaj tam kurkumę. Ale polecam upewnić się, że olej nie jest gorący, ponieważ kurkuma może się spalić.
teraz spuść wodę z kapusty, reżim i dodaj słodką paprykę. Wlej również ugotowany olej, włóż ostrą paprykę, posiekany czosnek, niezbędne przyprawy. I dobrze wymieszaj.
następnie musisz zrobić marynatę. Ale zagotuj wodę przed gotowaniem oleju. Zagotuj więc wodę, dodaj cukier, sól, a także liść laurowy, czarny pieprz. Następnie wlej ocet, ponownie zagotuj, Usuń.
następnie wlej wszystkie warzywa wrzącą marynatą (lepiej wlać do poziomu kapusty). Przykryj pokrywką, pozostaw do ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki. Po chwili możesz podać na stole!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy