sałatka witaminowa z daikonem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz warzywa.
zetrzyj marchewki i daikon.
Sałatka następnie wymieszaj, sól do smaku.
dodaj majonez. Jeszcze raz wymieszaj.
sałatka powinna stać przez 20 minut, po czym można ją zjeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g