przekąska bukiet świąteczny

bardzo elegancka i piękna przystawka z pomidorów i sera! Chociaż przystawka & quot; świąteczny bukiet & quot; jest bardzo prosta, ale jest bardzo smaczna i efektowna! Ser z ogórkiem, pomidorem, trochę balyczki, mmmm....Na bufet właśnie tego potrzebujesz!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 27 % 3 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

każdy pomidor jest cięty na łodygę, podkreślając cztery części.

ser kroimy na cienkie kawałki, dopasowując je do "płatków", zaokrąglamy krawędzie.

włóż "płatki" sera do naciętych części pomidora.

na środku pomidora wykonujemy kolejne 4 nacięcia między dużymi "płatkami", wkładamy do nich również ser.

pokrój szynkę na cienkie kawałki (balyk, kiełbasa), a następnie pokrój w paski. To będą pręciki.

w środku pomidora przebijamy otwory nożem i wkładamy do nich"pręciki". Pomiędzy nimi jest "tłuczek" z ogórka.

wycinamy również liście z ogórka.

powstałe kwiaty układamy na naczyniu, posypujemy solą, pieprzem cytrynowym. Wokół układamy liście ogórków, między nimi - "pąki" ze skórki pomidora.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy