Mus bananowy z czekoladą

najdelikatniejszy mus bananowy z drobnymi kawałkami czekolady! Objadanie się!
DianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 62 % 16 g
162 kcal
IG: 7 / 73 / 20

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

obrane banany zmielić na masę, dodać sok z cytryny.
ubij śmietanę dodaj cukier, dodaj masę bananową.
ubij białka i Dodaj części do masy bananowej.

ułóż Mus w miseczkach.

zetrzyj czekoladę i udekoruj musem bananowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy