Mus bananowy z czekoladą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obrane banany zmielić na masę, dodać sok z cytryny.
ubij śmietanę dodaj cukier, dodaj masę bananową.
ubij białka i Dodaj części do masy bananowej.
ułóż Mus w miseczkach.
zetrzyj czekoladę i udekoruj musem bananowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g