skład / składniki
metoda gotowania
wszystkie orzeszki pinii należy obrać, aby pozostały tylko jądra. Po tych jądrach należy wlać pół litra wódki. Zamknij dobrze (orzechy są małe, więc bardzo łatwo wkładają się do butelki) i pozostaw do zaparzenia przez czterdzieści dni.
przez miesiąc tę nalewkę z orzeszków piniowych należy przyjmować zgodnie z następującym schematem:
1 dzień-5 kropli, 2 dzień-10 kropli, 3 dzień-15 kropli i tak dalej do 25 kropli. Następnie nalewkę należy pić zgodnie z nowym schematem: 1 dzień - 5 gramów, 2 dzień-10 gramów, a więc ponownie do 25 gramów. Potem znowu zaczynają od kropli.
Co to jest traktowane? - Osadzanie soli. Polecany wszystkim cierpiącym na osteochondrozę i bóle kręgosłupa. Ogólnie rzecz biorąc, profilaktyka jest dobra.
zasadniczo taka nalewka może po prostu uchodzić za zwykły napój alkoholowy podawany do stołu. Można połączyć "przyjemne z pożytecznym".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g