heh z daikon Sazan sezamem

idealna przekąska na każdym stole! Pyszne zarówno na święta, jak i w dni powszednie! Najsmaczniejszy heh pochodzi z dużej ryby.
TatkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 14 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 10 % 2 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

rybę pokroić w filety, zdjąć skórę, miąższ pokroić na kawałki wielkości około 2 cm. włożyć do miski, doprawić esencją octową i odstawić na 1 h w lodówce, od czasu do czasu mieszając. Następnie wyjmij miskę z lodówki, Posol rybę i pieprz czarnym pieprzem, wymieszaj, przenieś do durszlaka. Przykryj folią, dociśnij niezbyt dużym obciążeniem i wstaw do lodówki na półmisku, gdzie sok może spłynąć wraz z nadmiarem octu, przez 30 minut.marchewki i daikon obierz i drobno posiekaj, wymieszaj z rybą, dodaj sos sojowy i posiekany czosnek. Podgrzej olej roślinny z kolendrą, czerwoną papryką do smaku i sezamem prawie do wrzenia i nie pozwól mu się zagotować, zalej tym olejem XE. Wymieszać. Umyj słodką paprykę, usuń nasiona wraz z łodygą, cienko pokrój miąższ. Podawaj XE z karpia, udekorowane papryką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Daikon - 21   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sazan azowski - 121   kcal/100g
  • Karp kaspijski - 97   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy