buraki w cukrowej marynacie

pyszne warzywa na zimę z buraków. W tej wersji buraki na pewno ci się spodobają. Jest nie tylko smaczny w jakiejkolwiek formie, zwłaszcza w takiej, ale także bardzo przydatny. Zwracam uwagę na danie witaminowe na każdą okazję, które nie tylko cię nasyci, ale także poprawi.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
40 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dzielę się z Tobą przepisem, który jest poświęcony bardzo zdrowemu i smacznemu warzywu, które wszyscy dobrze znają. Teraz nauczysz się bardzo prostego sposobu na zrobienie klasycznej marynaty z buraków. Bierzemy produkty i zaczynamy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Buraki są dokładnie myte pod bieżącą wodą i gotowane w niewielkiej ilości wody. Zdradzę mały sekret, nie ma nawet dwóch tajemnic: nie solić buraków podczas gotowania, aby gotowały się szybciej. A jeśli masz mało czasu na gotowanie buraków, pozwól wodzie się zagotować i gotuj buraki przez 15 minut, a następnie spuść wrzącą wodę i napełnij ją ponownie zimną wodą, ta procedura skraca czas gotowania od 15 do 30 minut. Oto taki prosty sposób!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania buraków przygotujemy dla niego marynatę. Aby to zrobić, zagotuj wodę w rondlu lub rondlu, wlej do niego cynamon.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj goździki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pieprz, sól, cukier i liść laurowy i wlej ocet.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Marynata jest gotowa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz ugotowane i schłodzone buraki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie pokrój go w paski i ułóż w wysterylizowanych słoikach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotowane buraki zalewamy gorącą marynatą i zamykamy pokrywkami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przechowujemy nasze danie w lodówce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

buraki są uważane za rodzime rosyjskie jedzenie. Nie licz sposobów jego przygotowania, przepisy kulinarne są dosłownie morzem. Przy całej ich różnorodności ważne jest, aby pamiętać, że buraki są czyszczone tylko wtedy, gdy mają być smażone, a przechowywanie ich w tej formie w wodzie jest prawie przestępstwem – cały kolor jest myty. Nawiasem mówiąc, wszystko w burakach jest jadalne, zarówno w ziemi, jak i nad ziemią. Możesz go przechowywać do następnego zbioru. Możesz gotować wszystko, czego dusza zapragnie, jedz je świeże, gotowane, smażone i marynowane. Możesz jeść jako niezależne danie, jako dodatek, do gotowania barszczu i sałatek. Moje półfabrykaty z buraków kończą się bardzo szybko, muszę stale uzupełniać, ale nie mam nic przeciwko, ponieważ przepis jest bardzo prosty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy