tatar wołowy z orzechami laskowymi
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki.
Krok 2:

Drobno posiekaj mięso.
Krok 3:

Dodaj sól, czarny pieprz, sos sojowy, trzy imbir na drobnej tarce.
Krok 4:

Drobno posiekaj chili i włóż do mięsa.
Krok 5:

Mieszamy.
Krok 6:

Rozerwij kolendrę rękami, polej olejem sezamowym.
Krok 7:

Pozwól marynować przez 5 minut.
Krok 8:

Serwujemy i serwujemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal / 100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g


