tatar wołowy z orzechami laskowymi

Szybkie i smaczne danie dla miłośników surowego mięsa! Tatar w 5 minut. Tatar wołowy to stary klasyk! Soczyste mięso z dużą ilością aromatów i smaków, gotujemy 5 minut, czekamy 5 minut, aż się marynuje - i gotowe!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 15 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 8 % 3 g
203 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj mięso.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, czarny pieprz, sos sojowy, trzy imbir na drobnej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj chili i włóż do mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozerwij kolendrę rękami, polej olejem sezamowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozwól marynować przez 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Serwujemy i serwujemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal / 100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy