heh marchewka rybna z octem
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Z ryby usuwamy płetwy, obieramy skórę i wyjmujemy kości. Filety z sandacza kroimy w małe kostki (około 2x2 cm)
Krok 3:
Napełnij rybę octem i pozostaw na 2 godziny
Krok 4:
Podczas marynowania ryby obieramy marchewki i kroimy je w paski i lekko solimy, aby dały sok. Wyciśnij powstały sok po około dwóch minutach.
Krok 5:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 6:
Wyjmij gotową rybę, spuść ocet, włóż wyciśniętą marchewkę i cebulę do ryby
Krok 7:
Dodaj czerwoną mieloną paprykę, olej roślinny, wyciśnij czosnek. Pozostaw na noc w lodówce
Krok 8:
Podawaj z gotowanym ryżem
Krok 9:
Gotowe danie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g