cebula w słoikach na zimę w occie jabłkowym
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
obierz cebulę, najlepiej małą. Jeśli jednak cebula jest duża, należy ją podzielić na części o odpowiedniej wielkości. Nie wyrzucaj łuski z czerwonej cebuli.
umieść wszystkie przyprawy, sól, łuski czerwonej cebuli na patelni. Wlać wodę. Zagotować.
następnie włóż cebulę do wrzącej marynaty i gotuj nie dłużej niż pięć minut, aż stanie się przezroczysta.
w międzyczasie sterylizuj słoiki (dwa po 0,5 l) i pokrywki. Ugotowaną cebulę ułożyć w słoikach, dodać do każdego słoika dwie łyżki octu. Napełnij słoiki marynatą do góry i równomiernie rozłóż przyprawy z patelni.
szybko i dobrze zamknij słoiki pokrywkami. Pozostaw do ostygnięcia pod kołdrą i wyślij do miejsca przechowywania przed zimą.
pyszne półfabrykaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g