cebula w słoikach na zimę w occie jabłkowym

marynowana cebula to świetna i pyszna przekąska! Marynuj i spróbuj! Ciekawy i niezwykły preparat, miłośnicy cebuli z pewnością docenią jego wspaniały smak. Mąż i syn uwielbiają marynowaną cebulę, a ja przechowuję ją co roku, zwłaszcza, że jest dość budżetowa, bardzo prosta i bardzo smaczna.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

obierz cebulę, najlepiej małą. Jeśli jednak cebula jest duża, należy ją podzielić na części o odpowiedniej wielkości. Nie wyrzucaj łuski z czerwonej cebuli.

umieść wszystkie przyprawy, sól, łuski czerwonej cebuli na patelni. Wlać wodę. Zagotować.

następnie włóż cebulę do wrzącej marynaty i gotuj nie dłużej niż pięć minut, aż stanie się przezroczysta.

w międzyczasie sterylizuj słoiki (dwa po 0,5 l) i pokrywki. Ugotowaną cebulę ułożyć w słoikach, dodać do każdego słoika dwie łyżki octu. Napełnij słoiki marynatą do góry i równomiernie rozłóż przyprawy z patelni.

szybko i dobrze zamknij słoiki pokrywkami. Pozostaw do ostygnięcia pod kołdrą i wyślij do miejsca przechowywania przed zimą.

pyszne półfabrykaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy