zielone pomidory z czosnkiem i ostrą papryką na zimę w słoikach

Jedna z najlepszych i najłatwiejszych przekąsek na każdym stole. W moich regionach, które znajdują się na północy Rosji, pomidory, zwłaszcza gruntowe, często nie mają czasu nadążyć, więc musisz je usunąć, gdy są jeszcze zielone. Taki oto & quot; krawędź zimozielonych pomidorów & quot;. I często bardzo ponure jest czekanie, aż dojrzeją. Ale pewnego dnia moja przyjaciółka podzieliła się przepisem na przygotowanie zielonych solonych pomidorów na zimę, którego użyłem i okazało się, że jest to bardzo niezwykłe i smaczne jedzenie.
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 D

  tak więc, aby posolić pomidory w słoikach, najpierw je przygotujemy: pokrój każdy na pół i włóż talerz czosnku i czerwonej gorzkiej papryki do cięcia. Teraz układamy je w słoikach (sterylizujemy), przenosimy zieleniną, dodajemy liść laurowy i ziarna pieprzu. Przygotujemy solankę na 1 litr wody - 1 łyżkę soli kuchennej. Zalej pomidory gorącą solanką i przekręć pokrywki słoika. Gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy