Adjika na occie winnym Sukhumskaya

abchaska adjika stanie się szczególnie ulubionym preparatem na zimę! Pasjonuję się kolekcjonowaniem przepisów kulinarnych. Szczególnie lubię pikantne jedzenie, a w kuchni abchaskiej jest ich nadmiar. Jednym z tych pikantnych potraw jest adjika "Sukhumskaya" na occie winnym , który co roku gotuję i konserwuję na zimę.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 D 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

najpierw musisz umyć pomidory, zioła, paprykę i chili i pozwolić wodzie spłynąć. Obierz czerwoną paprykę z nasion. Przekręć pomidory, kolendrę, czerwone chili i paprykę, czosnek przez maszynę do mięsa. Następnie włóż powstałą mieszaninę do emaliowanego naczynia, dodaj ocet winny, sól do smaku i wymieszaj. Pozostaw na półtora tygodnia i mieszaj dwa razy dziennie (rano i wieczorem).
po 10 dniach ułóż gotową Adjikę w szklanych sterylizowanych słoikach i szczelnie zwiń pokrywkami. Teraz możesz przechowywać adjika w ciemnym miejscu lub w lodówce.
Adjika "Sukhumskaya" może być podawana z gotowanym mięsem, warzywami, serem, kebabem i innymi potrawami. Adjika doda specjalnego pikantnego aromatu i ostrości, rozpali apetyt.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy