Adjika na occie winnym Sukhumskaya
skład / składniki
90
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz umyć pomidory, zioła, paprykę i chili i pozwolić wodzie spłynąć. Obierz czerwoną paprykę z nasion. Przekręć pomidory, kolendrę, czerwone chili i paprykę, czosnek przez maszynę do mięsa. Następnie włóż powstałą mieszaninę do emaliowanego naczynia, dodaj ocet winny, sól do smaku i wymieszaj. Pozostaw na półtora tygodnia i mieszaj dwa razy dziennie (rano i wieczorem).
po 10 dniach ułóż gotową Adjikę w szklanych sterylizowanych słoikach i szczelnie zwiń pokrywkami. Teraz możesz przechowywać adjika w ciemnym miejscu lub w lodówce.
Adjika "Sukhumskaya" może być podawana z gotowanym mięsem, warzywami, serem, kebabem i innymi potrawami. Adjika doda specjalnego pikantnego aromatu i ostrości, rozpali apetyt.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g