Sałatka z kiszonej kapusty z moczonymi jabłkami i borówkami

tradycyjna sałatka zachwyci swoją różnorodnością smakową!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 61 % 11 g
95 kcal
IG: 55 / 0 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 10 min

oferuję ci jeden z moich ulubionych przepisów, który dostałem od mojej babci. To stara rosyjska przekąska dosłownie z tego, co było pod ręką podczas długich syberyjskich zim. Jednak ten przepis nie traci dziś na znaczeniu. Ta sałatka multiwitaminowa jest szczególnie kochana przez tych, którzy dbają o swoją sylwetkę i po prostu dbają o swoje zdrowie.

z marynowanych jabłek odsącz marynatę, Dodaj do niej goździki i cynamon do smaku, umieść na kuchence i gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia i całkowicie ostudź.
usuń rdzenie z marynowanych jabłek i pokrój je na 6-8 plasterków.

rozłóż warstwę kiszonej kapusty na dnie głębokiej miski lub patelni, posyp cukrem. Następnie ułóż jabłka, ponownie posyp cukrem. Robimy to samo z borówkami. Dodaj olej roślinny do marynaty, wymieszaj i napełnij kapustę tą mieszanką. Wyjmujemy patelnię do lodówki na 3 godziny.
przed podaniem wymieszaj sałatkę, przenieś do naczynia do serwowania i posyp posiekanymi ziołami, jeśli chcesz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Marynata - 60   kcal/100g

Podobne przepisy