skład / składniki
metoda gotowania
oferuję ci jeden z moich ulubionych przepisów, który dostałem od mojej babci. To stara rosyjska przekąska dosłownie z tego, co było pod ręką podczas długich syberyjskich zim. Jednak ten przepis nie traci dziś na znaczeniu. Ta sałatka multiwitaminowa jest szczególnie kochana przez tych, którzy dbają o swoją sylwetkę i po prostu dbają o swoje zdrowie.
z marynowanych jabłek odsącz marynatę, Dodaj do niej goździki i cynamon do smaku, umieść na kuchence i gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia i całkowicie ostudź.
usuń rdzenie z marynowanych jabłek i pokrój je na 6-8 plasterków.
rozłóż warstwę kiszonej kapusty na dnie głębokiej miski lub patelni, posyp cukrem. Następnie ułóż jabłka, ponownie posyp cukrem. Robimy to samo z borówkami. Dodaj olej roślinny do marynaty, wymieszaj i napełnij kapustę tą mieszanką. Wyjmujemy patelnię do lodówki na 3 godziny.
przed podaniem wymieszaj sałatkę, przenieś do naczynia do serwowania i posyp posiekanymi ziołami, jeśli chcesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Marynata - 60 kcal/100g