kolorowa sałatka z papryki

Stwórz tęczę na talerzu! Ten przepis podpowie Ci, jak to zrobić!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
ten przepis został udostępniony przez innego podróżnika w pociągu. Jedzenie dla dzieci, które chcą schudnąć i ogólnie dla tych, którzy monitorują to, co je. Wszystkie przepisy kulinarne zaczynają się w ten sam sposób, mój nie jest wyjątkiem: weź kolorową paprykę, spłucz ją. Ostrożnie rozłóż kalafior na kwiatostany, a także dokładnie spłucz. Obierz paprykę z nasion i pokrój w cienkie paski wzdłuż papryki, aby były dłuższe, a cała sałatka jest jakoś ładniejsza. I nie zapomnij i nie mieszaj pieprzu o różnych kolorach, powinien leżeć osobno.
Cóż, teraz najważniejszym momentem jest układanie w słoikach. Chociaż całkiem możliwe jest użycie emaliowanej patelni, najważniejsze jest to, że emalia nie jest rozdrobniona. Ale podoba mi się w słoikach-widać wynik.
pierwsza warstwa to czerwona papryka, następnie warstwa zielonej papryki, na wierzchu warstwa kalafiora. Do smaku używamy pietruszki, którą chowamy między zieloną papryką. Tak więc naprzemiennie warstwy wypełniamy Pojemnik jedna po drugiej. Przygotowujemy solankę - wystarczy wymieszać i zagotować.
warzywa w słoikach dociskamy małym ciężarem i napełniamy schłodzoną solanką. W zimnym pomieszczeniu taka kolorowa papryka stoi do wiosny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy