sałatka witaminowa na przyszłość na zimę

Ta sałatka przypomni ci magiczne gorące lato. Spodoba ci się! Sałatka witaminowa to doskonały preparat na zimę. Osobliwością tego przepisu kulinarnego jest to, że słoiki z gotowym produktem nie zamykają się hermetycznie, co ma swoje, dobrze znane, zalety. Zimą i późną jesienią sałatka będzie wspaniałym dodatkiem do każdego posiłku,a docenisz wszystkie jej cechy.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 11 g
45 kcal
IG: 64 / 0 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kapustę szynkujemy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchew

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebula i papryka są mielone jak na sałatkę, do tego wygodnie jest użyć robota kuchennego, ponieważ jest wiele produktów i ręcznie je siekać przez długi czas.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszamy powstałą masę w emaliowanej misce wraz z przygotowanym wcześniej nadzieniem (łączymy wszystkie składniki do wypełnienia i mieszamy; pozostawić do rozpuszczenia cukru) w takim przypadku należy starać się nie kruszyć mieszanki, aby kapusta nie puściła soku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po wymieszaniu masę układamy we wcześniej przygotowanych słoikach i ubijamy. Przykryj, ale nie zamykaj nylonowymi pokrywkami i pozostaw na trzy dni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie terminu sałatka jest całkowicie gotowa do spożycia. Zamykamy słoiki parzonymi nylonowymi pokrywkami i przechowujemy w piwnicy lub lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy