skład / składniki
metoda gotowania
moja babcia mieszkała na wsi przez całe życie i naturalnie miała własny ogród warzywny. Późną jesienią na łóżkach zawsze pozostają zielone pomidory, które nie mają czasu na dojrzewanie. Oto ona, że dobro nigdy nie zniknęło, zawsze zrobiła z nich sałatkę. Te przepisy zostały nam już odziedziczone, że tak powiem. Dużo eksperymentowałem i oto najlepsza opcja teraz i chcę napisać. Weź pomidory i pokrój je w plasterki. Jeśli małe, możesz po prostu na cztery części. Drobno posiekaj kapustę, pokrój cebulę w pół pierścienie, a pieprz w paski o szerokości około dwóch centymetrów. Wszystko to wymieszaj, Posol i przenieś do jakiegoś emaliowanego naczynia. Umieść ucisk na górze i na noc w ciepłym miejscu. Sok, który powstał, nie jest nam potrzebny, można go spuścić. Następnie dopraw przyprawami, cukrem i octem i podpal na dziesięć minut. Raport czasu następuje po ugotowaniu. Pakuj w litrowe słoiki jeszcze gorące i pamiętaj o sterylizacji przez dwadzieścia minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g

