Sałatka z kwaśnej śmietany z krewetkami i pieczarkami

Ta sałatka to prawdziwe znalezisko dla siebie, ukochanej! Jest pyszny po prostu nieprzyzwoicie. Od 17 lat robię tę sałatkę na Nowy Rok i własne inne. zdarzało się, że zamawiali mi to danie jako prezent urodzinowy- & quot;nic nie dawaj, tylko zrób tę sałatkę!" Od razu przepraszam za rażące naruszenie Regulaminu Serwisu - na zdjęciach umieszczane są produkty w rozpoznawalnych opakowaniach rozpoznawalnych producentów. Ta sałatka to przypadek, w którym: "czy naprawdę możesz poczuć, jaki dokładnie cukier włożyłem?!" & quot;Nie. Ale mogę poczuć, czego nie odłożyłeś." przerabiałem ten przepis przez pięć lat i prawie każdy, kto próbował gotować samodzielnie, zadał pytanie: & quot; A dlaczego mi się nie udało tak jak ty?
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 71 % 17 g
węglowodany 8 % 2 g
185 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 16 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc co trzeba zrobić, żeby wyszło tak jak ja: Weź majonez (Calve), śmietanę, pieczarki w puszkach, mrożone krewetki i przyprawę Vegeta (koniecznie czerwoną, a nie niebieską); nie, może sytuacja się jakoś zmieniła, ale 10 lat temu zdecydowanie pasowała tylko czerwona, a nie z niebieskiego opakowania)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Majonez i śmietanę wymieszać, wlać Vegetę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli krewetki były różowe, rozmrażaj je tylko wrzącą wodą; jeśli są szare, trzymaj przez 1-2 minuty w garnku, w którym woda gotowała się kluczem, aż krewetki dostały się do niego. W żadnym wypadku nie gotuj, zdobądź natychmiast, gdy Skorupiaki nabiorą charakterystycznego" homara & quot; odcienia. Krewetki przełożyć przez durszlak

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przerzuć pieczarki przez ten sam durszlak na krewetki (ma to na celu odebranie nadmiaru temperatury krewetkom)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej krewetki i pieczarki do sosu śmietanowo-majonezowo-warzywnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Shuffle

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Marynuj w chłodnym miejscu przez co najmniej 12 godzin przed podaniem, wymieszaj kilka razy podczas marynowania. Zwykle robię to danie rano 31 grudnia, a na uroczystości rozpoczynające się w porze lunchu od poprzedniego późnego wieczoru. Jeśli ta sałatka nie jest przeznaczona dla dużej firmy w części sałatkowej menu, ale jako niezależne danie, świetnie jest jeść z najzwyklejszymi gotowanymi ziemniakami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy