skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc co trzeba zrobić, żeby wyszło tak jak ja: Weź majonez (Calve), śmietanę, pieczarki w puszkach, mrożone krewetki i przyprawę Vegeta (koniecznie czerwoną, a nie niebieską); nie, może sytuacja się jakoś zmieniła, ale 10 lat temu zdecydowanie pasowała tylko czerwona, a nie z niebieskiego opakowania)
Krok 2:
Majonez i śmietanę wymieszać, wlać Vegetę
Krok 3:
Jeśli krewetki były różowe, rozmrażaj je tylko wrzącą wodą; jeśli są szare, trzymaj przez 1-2 minuty w garnku, w którym woda gotowała się kluczem, aż krewetki dostały się do niego. W żadnym wypadku nie gotuj, zdobądź natychmiast, gdy Skorupiaki nabiorą charakterystycznego" homara & quot; odcienia. Krewetki przełożyć przez durszlak
Krok 4:
Przerzuć pieczarki przez ten sam durszlak na krewetki (ma to na celu odebranie nadmiaru temperatury krewetkom)
Krok 5:
Wlej krewetki i pieczarki do sosu śmietanowo-majonezowo-warzywnego.
Krok 6:
Shuffle
Krok 7:
Marynuj w chłodnym miejscu przez co najmniej 12 godzin przed podaniem, wymieszaj kilka razy podczas marynowania. Zwykle robię to danie rano 31 grudnia, a na uroczystości rozpoczynające się w porze lunchu od poprzedniego późnego wieczoru. Jeśli ta sałatka nie jest przeznaczona dla dużej firmy w części sałatkowej menu, ale jako niezależne danie, świetnie jest jeść z najzwyklejszymi gotowanymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g