Sałatka na zimę pomidory czosnek papryka marchew

pyszne przygotowanie warzyw w zaledwie 45 minut 100% sukcesu! Sałatka pomidorowa czosnek papryka marchew na zimę odbywa się po prostu i bez zbędnego zamieszania. Jest przygotowywany z prostych i niedrogich produktów. Możesz jeść jako niezależne danie i uzupełniać lunch i kolację. Cała rodzina zakocha się i będzie ciągle prosić!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
39 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak przygotować sałatkę pomidory czosnek papryka marchew na zimę? Dobrze myjemy warzywa i obieramy pieprz z nasion.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W dużym rondlu, w którym gotujemy sałatkę, pocieramy marchewki na koreańskiej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek i pomidory przechodzą przez duży grill maszynki do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kładziemy na rozgrzanym piecu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do pomidorów z marchewką dodaj paprykę pokrojoną w paski sałatkowe, sól, cukier, olej roślinny, suszone zioła, esencję octową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż sałatkę do sterylnych słoików, przykryj pokrywkami, ale ich nie przekręcaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść w obszernej patelni na dnie, na której kładziemy serwetkę. Od momentu wrzenia gotujemy przez 15 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Woda w garnku powinna być wylana na żeberka słoika.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwijamy puszki. Schładzamy pod ciepłym kocem lub kocem przez dwa dni, a następnie umieszczamy w ciemnym, chłodnym miejscu (Piwnica lub lodówka).

sałatka może być stosowana jako dodatek do pierwszego i drugiego dania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy