skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak przygotować sałatkę pomidory czosnek papryka marchew na zimę? Dobrze myjemy warzywa i obieramy pieprz z nasion.
Krok 2:
W dużym rondlu, w którym gotujemy sałatkę, pocieramy marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 3:
Czosnek i pomidory przechodzą przez duży grill maszynki do mięsa.
Krok 4:
Kładziemy na rozgrzanym piecu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut.
Krok 5:
Do pomidorów z marchewką dodaj paprykę pokrojoną w paski sałatkowe, sól, cukier, olej roślinny, suszone zioła, esencję octową.
Krok 6:
Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj przez 10 minut.
Krok 7:
Włóż sałatkę do sterylnych słoików, przykryj pokrywkami, ale ich nie przekręcaj.
Krok 8:
Umieść w obszernej patelni na dnie, na której kładziemy serwetkę. Od momentu wrzenia gotujemy przez 15 minut.
Krok 9:
Woda w garnku powinna być wylana na żeberka słoika.
Krok 10:
Zwijamy puszki. Schładzamy pod ciepłym kocem lub kocem przez dwa dni, a następnie umieszczamy w ciemnym, chłodnym miejscu (Piwnica lub lodówka).
sałatka może być stosowana jako dodatek do pierwszego i drugiego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g