skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nasza rodzina gotuje heh z różowego łososia lub szczupaka. Metody gotowania niewiele się różnią. Opowiem ci o każdym rodzaju heh z osobnym przepisem.
Tak więc, aby zrobić heh z różowego łososia, musisz najpierw wybrać rybę.
radzę kupić niepodzielnego różowego łososia, tj. z głową, płetwami i wnętrznościami. Lepiej kupować ryby na rynku lub w specjalistycznym sklepie – więc więcej gwarancji, że ryba jest stosunkowo świeża, a nie leżała w zamrażarce przez kilka lat.
gotowanie rozpoczyna się od przetworzenia zakupionej ryby.
odetnij głowę, usuń płetwy i narządy wewnętrzne, odetnij ogon, wyjmij szkielet.
powstały filet jest krojony na małe kawałki.
pokrój cebulę w półpierścienie, marchewki w paski.
włóż wszystkie składniki do miski i delikatnie wymieszaj.
powstałą mieszaninę należy marynować w lodówce przez co najmniej cztery godziny.
ryba gotowana w ten sposób to dobra przekąska do prawie każdego wina.
ze względu na czosnek danie może być bardzo ostre, ale powinno być.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g