heh z różowego łososia z sosem sojowym, czosnkiem i mieloną kolendrą

pikantna sałatka z rybą prosto z Korei na stole! Łatwość przygotowania Uwielbiam dania z owoców morza, zwłaszcza ryby, które zawsze są w każdym sklepie. He z różowego łososia to pyszne i łatwe do przygotowania danie. Ponadto ma ostrość, która pozytywnie wpływa na mój żołądek.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 13 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 19 % 5 g
155 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

nasza rodzina gotuje heh z różowego łososia lub szczupaka. Metody gotowania niewiele się różnią. Opowiem ci o każdym rodzaju heh z osobnym przepisem.
Tak więc, aby zrobić heh z różowego łososia, musisz najpierw wybrać rybę.
radzę kupić niepodzielnego różowego łososia, tj. z głową, płetwami i wnętrznościami. Lepiej kupować ryby na rynku lub w specjalistycznym sklepie – więc więcej gwarancji, że ryba jest stosunkowo świeża, a nie leżała w zamrażarce przez kilka lat.
gotowanie rozpoczyna się od przetworzenia zakupionej ryby.
odetnij głowę, usuń płetwy i narządy wewnętrzne, odetnij ogon, wyjmij szkielet.
powstały filet jest krojony na małe kawałki.
pokrój cebulę w półpierścienie, marchewki w paski.
włóż wszystkie składniki do miski i delikatnie wymieszaj.
powstałą mieszaninę należy marynować w lodówce przez co najmniej cztery godziny.
ryba gotowana w ten sposób to dobra przekąska do prawie każdego wina.
ze względu na czosnek danie może być bardzo ostre, ale powinno być.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy