Sałatka cebulowa z sosem z granatów
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
do tej sałatki najlepiej nadaje się czerwona cebula. Bierzemy dużą cebulę, kroimy w cienkie plasterki. Drobno posiekaj pomidora, dodaj go do cebuli, posiekanej natki pietruszki. Nie żałując, posyp sałatkę sumakiem, odrobiną soli, oliwą z oliwek, dopraw sosem granatowym, wymieszaj. Sałatka jest gotowa.
sałatka okaże się smaczniejsza, jeśli stoi przed podaniem przez godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g