skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie rozpoczynamy od dokładnego umycia wszystkich składników.
Krok 2:
Marynować, jeśli tak powiem, będziemy tylko grzybami. Aby to zrobić, posiekaj czosnek (za pomocą czosnku okaże się idealny), drobno posiekaj zioła, wlej oliwę z oliwek i dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 3:
Zanurz grzyby w powstałej marynacie.
Krok 4:
Cukinię i kukurydzę kroimy w plastry średniej wielkości (o grubości około 1,5 cm). Trochę solimy.
Krok 5:
A teraz zabawa: warzywa na przemian nawleczamy na szpikulec. A jeśli do kebaba mięsnego używam kwadratowych drewnianych szaszłyków, to do warzyw lepiej wybrać okrągłe szaszłyki, ponieważ grzyby i warzywa są na nich znacznie łatwiej nawleczone i nie obracają się.
Krok 6:
Okazało się, że jest to rodzaj warzywnej sygnalizacji świetlnej z grzybami-wygląda bardzo latem. Czas na smażenie!
Krok 7:
Warzywa gotują się bardzo, bardzo szybko, więc uważaj na oba, aby nie przeżuć. Na dobrych węglach gotowość następuje po 10-12 minutach. I możesz podać do stołu.
taki kebab może być niezależnym daniem, w tym przypadku serwujemy marynowaną cebulę i cienko pokrojoną paprykę lub może być doskonałym dodatkiem.
w każdym razie będzie bardzo smaczny. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal / 100g
- Cukinia - 16 kcal/100g