szaszłyki z warzyw i grzybów na grillu są wegetariańskie

Kto powiedział, że Kebab musi być koniecznie zrobiony z mięsa?
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 69 % 9 g
węglowodany 15 % 2 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie rozpoczynamy od dokładnego umycia wszystkich składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marynować, jeśli tak powiem, będziemy tylko grzybami. Aby to zrobić, posiekaj czosnek (za pomocą czosnku okaże się idealny), drobno posiekaj zioła, wlej oliwę z oliwek i dodaj sól i pieprz do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zanurz grzyby w powstałej marynacie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cukinię i kukurydzę kroimy w plastry średniej wielkości (o grubości około 1,5 cm). Trochę solimy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A teraz zabawa: warzywa na przemian nawleczamy na szpikulec. A jeśli do kebaba mięsnego używam kwadratowych drewnianych szaszłyków, to do warzyw lepiej wybrać okrągłe szaszłyki, ponieważ grzyby i warzywa są na nich znacznie łatwiej nawleczone i nie obracają się.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Okazało się, że jest to rodzaj warzywnej sygnalizacji świetlnej z grzybami-wygląda bardzo latem. Czas na smażenie!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Warzywa gotują się bardzo, bardzo szybko, więc uważaj na oba, aby nie przeżuć. Na dobrych węglach gotowość następuje po 10-12 minutach. I możesz podać do stołu.

taki kebab może być niezależnym daniem, w tym przypadku serwujemy marynowaną cebulę i cienko pokrojoną paprykę lub może być doskonałym dodatkiem.
w każdym razie będzie bardzo smaczny. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal / 100g
  • Cukinia - 16   kcal/100g

Podobne przepisy