grillowany kurczak tytoniowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
tylko kilka prostych kroków, a będziesz cieszyć się wyjątkowym daniem:
1. Posiekaną tuszę z kurczaka myjemy i kroimy wzdłuż piersi, aby otworzyła się jak książka.
2. Pocieramy kurczaka solą i czosnkiem, przenosimy do głębokiej miski i obficie polewamy sosem sojowym. Posyp przyprawą na wierzchu i pozostaw, aby mięso było nasycone aromatem i marynowane.
3. Po dwóch godzinach umieszczamy tuszę na ruszcie grilla, naprawiamy.
4. Ważny punkt-upewnij się, że ogień nie pojawia się na węglu, gdy się pojawi, spryskaj węgiel wodą.
smaż kurczaka tytoniowego, aż pojawi się pachnąca złota skorupa i nie wahaj się rozpocząć posiłku.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g