skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ten Kebab, potrzebujesz 2 kg udek z kurczaka usuniętych z kości. 4 cebule. Olej roślinny i jagodowy, w tym przypadku agrest, ocet 100 ml. przyprawy 1 łyżka stołowa: mieszanka papryki, Curry, pietruszka.
Krok 2:
Polej przyprawy olejem, wymieszaj.
Krok 3:
Pozwól olejowi zaparzyć się przyprawami. W tym czasie możesz pokroić cebulę w pierścienie. Przygotuj mleko z piwem.
Krok 4:
Dodaj to wszystko do mięsa. Dobrze wymieszaj i wyślij do lodówki na 8-20 godzin. W tym przypadku przygotowywali dwa dni z rzędu w dwóch seriach. Za pierwszym razem szaszłyk marynował przez 8 godzin, za drugim razem minęło 20 godzin od rozpoczęcia marynowania. Za drugim razem szaszłyk okazał się bardziej soczysty i miękki, gotowany szybciej. Pierwszego dnia Kebab wyszedł bardziej mięsisty. Według własnego gustu radzę marynować dłużej.
Krok 5:
Tuż przed koniec zamierzonego czasu marynowania, rozpal ognisko lub rozpuść grill. A ponieważ węgle wkrótce się zmieszczą - możesz nawlec szaszłyki na szaszłyki.
Krok 6:
Więc węgle są gotowe - możesz ułożyć Kebab! Och, ten wyjątkowy zapach!
Krok 7:
Musisz gotować przez 15-20 minut, od czasu do czasu obracając. Kto lubi bardziej upieczoną skórkę-nie spiesz się, aby ją obrócić, pozwól kebabowi upiec do smaku!
Krok 8:
Czas minął, kebab jest gotowy. Aby to sprawdzić, możesz wykonać nacięcie nożem. Czas zdjąć i podać, udekorować ziołami, na talerzu lub na szaszłykach lub razem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal / 100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g