szaszłyki z kurczaka na piwie z mlekiem

bardzo delikatny, wręcz Kebab mleczny gotujemy! Na piknik to jest to!
SumeiloAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 11 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 11 % 3 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 21 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ten Kebab, potrzebujesz 2 kg udek z kurczaka usuniętych z kości. 4 cebule. Olej roślinny i jagodowy, w tym przypadku agrest, ocet 100 ml. przyprawy 1 łyżka stołowa: mieszanka papryki, Curry, pietruszka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Polej przyprawy olejem, wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozwól olejowi zaparzyć się przyprawami. W tym czasie możesz pokroić cebulę w pierścienie. Przygotuj mleko z piwem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj to wszystko do mięsa. Dobrze wymieszaj i wyślij do lodówki na 8-20 godzin. W tym przypadku przygotowywali dwa dni z rzędu w dwóch seriach. Za pierwszym razem szaszłyk marynował przez 8 godzin, za drugim razem minęło 20 godzin od rozpoczęcia marynowania. Za drugim razem szaszłyk okazał się bardziej soczysty i miękki, gotowany szybciej. Pierwszego dnia Kebab wyszedł bardziej mięsisty. Według własnego gustu radzę marynować dłużej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tuż przed koniec zamierzonego czasu marynowania, rozpal ognisko lub rozpuść grill. A ponieważ węgle wkrótce się zmieszczą - możesz nawlec szaszłyki na szaszłyki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Więc węgle są gotowe - możesz ułożyć Kebab! Och, ten wyjątkowy zapach!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Musisz gotować przez 15-20 minut, od czasu do czasu obracając. Kto lubi bardziej upieczoną skórkę-nie spiesz się, aby ją obrócić, pozwól kebabowi upiec do smaku!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Czas minął, kebab jest gotowy. Aby to sprawdzić, możesz wykonać nacięcie nożem. Czas zdjąć i podać, udekorować ziołami, na talerzu lub na szaszłykach lub razem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal / 100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal / 100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy