skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę, dla której po prostu wymieszaj wszystkie posiekane składniki.
następnie spłucz i przygotuj różowego łososia. Ostrym nożem dzielimy na porcje o szerokości 5 centymetrów.
zanurz kawałki różowego łososia w marynacie, przykryj ostrożnie pokrywką-i na zimno przez 20-30 minut.
kawałki różowego łososia wraz z marynowaną cebulą sadzimy na szaszłykach. Moczymy różowego łososia na szaszłykach w gotowanym cieście i smażymy na grillu, na węglu drzewnym lub na patelni z olejem - kto lubi, dopóki nie pojawi się skorupa, a różowy łosoś w środku nie będzie całkowicie gotowy.
do ciasta: wymieszaj wodę z żółtkami, solą, olejem roślinnym, mąką, aż będzie gładka. Dodaj osobno ubite białka i wszystko wymieszaj.
ciasto można zrobić łatwiej - wymieszać jajka z solą, wodą i mąką.
możesz smażyć kebab z różowego łososia bez ciasta, według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g