Koreańska Sałatka z cukinii
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc cukinię lub cukinię kroimy w cienkie kółka, trochę solimy i odstawiamy pod ciężarem na około dwie godziny. Podczas gdy cukinia jest pod ładunkiem, drobno posiekaj marchewki, a także dodaj sól. Paprykę kroimy w paski. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie na oleju roślinnym. Po dopasowaniu cukinii należy odcedzić sok i dodać do nich cebulę, pieprz, marchewkę, czerwoną paprykę, czarny pieprz i drobno posiekany czosnek, a także olej sezamowy, nasiona sezamu, cukier, sos sojowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i dodaj kwas octowy, ponownie wymieszaj. I na koniec musisz włożyć koreańską cukinię do lodówki na godzinę, aby się zaparzyła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g