Sałatka z fileta z pstrąga z kukurydzą i pomidorami

pstrąg jest bardzo smaczną, delikatną i zdrową rybą, uzupełnioną zielenią! Ta sałatka z pstrąga jest idealna na kolację z przyjaciółmi lub imprezę. Gotuje się szybko, jest bardzo pożywny, smaczny i prawie bezkaloryczny. Świetne jedzenie nawet dla osób na diecie węglowodanowej.
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 9 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 29 % 4 g
61 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pstrąga, dodaj przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Skrop sokiem z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż sałatę i pomidory do salaterki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażony pstrąg.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz pestki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż część ryby na pomidorach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj kukurydzę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

radzę rozpocząć gotowanie od pstrąga. Należy go umyć, pokroić na małe kawałki i usmażyć. Dlatego nie zapomnij kupić tylko świeżego pstrąga!
i nie zapomnij o przyprawach! Zwykle są używane tuż przed smażeniem, ale podobała mi się "zaparzona" ryba. Dodaję więc sól i pieprz, posypuję sokiem z cytryny, posypuję papryką i zostawiam pstrąga do marynowania przez około pięć minut. W tym czasie możesz mieć czas na spłukanie liści sałaty i podgrzanie patelni olejem roślinnym.
podczas gdy filet nabiera złotej skórki, pokrój pomidory i ułóż liście sałaty na talerzu. Następnie kładziemy kawałki pstrąga, pomidorów na talerzu i dekorujemy kukurydzą. Powstała sałatka z pstrąga może być lekko solona i posypana drobno posiekanymi ziołami.
mówią, że przepis na sałatkę z pstrąga pojawił się u nas dzięki Koreańczykom. Nie sądzę, że używają kukurydzy w puszkach, ale sałatka okazała się pyszna i wyraźnie nie gorsza niż oryginalny przepis kulinarny z Korei.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy