skład / składniki
gotowanie krok po kroku
radzę rozpocząć gotowanie od pstrąga. Należy go umyć, pokroić na małe kawałki i usmażyć. Dlatego nie zapomnij kupić tylko świeżego pstrąga!
i nie zapomnij o przyprawach! Zwykle są używane tuż przed smażeniem, ale podobała mi się "zaparzona" ryba. Dodaję więc sól i pieprz, posypuję sokiem z cytryny, posypuję papryką i zostawiam pstrąga do marynowania przez około pięć minut. W tym czasie możesz mieć czas na spłukanie liści sałaty i podgrzanie patelni olejem roślinnym.
podczas gdy filet nabiera złotej skórki, pokrój pomidory i ułóż liście sałaty na talerzu. Następnie kładziemy kawałki pstrąga, pomidorów na talerzu i dekorujemy kukurydzą. Powstała sałatka z pstrąga może być lekko solona i posypana drobno posiekanymi ziołami.
mówią, że przepis na sałatkę z pstrąga pojawił się u nas dzięki Koreańczykom. Nie sądzę, że używają kukurydzy w puszkach, ale sałatka okazała się pyszna i wyraźnie nie gorsza niż oryginalny przepis kulinarny z Korei.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g