skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wytrzyj pieczarki z brudu i włóż do torby. Zmiel ząbek czosnku. Do grzybów dodaj czosnek, paprykę i posiekany koperek. Do grzybów wlewamy również sos sojowy, olej roślinny i sok z cytryny. W razie potrzeby możesz dodać trochę więcej soli (ale nie zapominaj, że sam sos sojowy jest słony) i mielonego pieprzu.
marynata może być używana w dowolny sposób. Na przykład majonez z ziołami prowansalskimi lub innymi przyprawami. Lub sok z cytryny z solą, przyprawami i olejem roślinnym.
Zamknij Pakiet grzybów i dobrze wstrząśnij, aby grzyby były równomiernie pokryte marynatą. Marynuj grzyby przez co najmniej 15 minut, ale im więcej, tym lepiej (zostawiłem na 1,5 godziny). Następnie nawlecz grzyby na szaszłyki, włóż do formy i piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 C przez około 15 minut. Nasze grzyby są gotowe, można je podawać. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g