skład / składniki
metoda gotowania
1. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Złóż wszystkie składniki marynaty w dużej misce i wymieszaj. Włóż mięso do marynaty i wstaw do lodówki do marynowania przez 2 dni. Kilka razy dziennie obracaj mięso.
2. Włącz piekarnik na 180 stopni. Przygotuj blachę do pieczenia i Rękaw. Pokrój wędzony smalec na plasterki i połóż go w połowie Na spodzie rękawa. Obierz i wyciśnij czosnek przez prasę. Posmaruj nim mięso (możesz go nasmarować). Połóż sarnę na tłuszczu i przykryj drugą połową tłuszczu. Paprykę pokroić na 4 części i włożyć do rękawa (czyścić czy nie - to już według osobistych przekonań). Umieść tam całe papryczki chili. Jeśli obierasz, będzie bardzo ostry,więc w przypadku obranej papryki lepiej wziąć połowę jednego. Połóż pokrojonego pomidora na mięsie ze smalcem i wyciśnij sok z cytryny. Możesz także włożyć kawałki cytryny do rękawa, nie będzie gorzej. W razie potrzeby dopraw warzywa (na przykład solą). gałązka rozmarynu dobrze pasuje do takich potraw. Zapach-piosenka będzie.
3. Zawiąż krawędzie rękawa, przebij go zębem lub nożem (aby było miejsce na wyjście pary), włóż do piekarnika na 1,5 godziny. Następnie odetnij rękaw, usuń górną warstwę (smalec, pomidory itp.) z mięsa i doprowadź do skórki (wystarczy na to 20-30 minut, czasami możesz polać sokiem).
4. Gotowe mięso odstaw na 10 minut w pokoju. A potem możesz ciąć i jeść. Takie mięso jest bardzo udane i zimne - na kanapki i ciasta.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Szynka sarny - 106 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g


